La secció al Bages de la campanya internacional Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) contra l'Estat d'Israel ha emès un comunicat demanant a l'Ajuntament de Manresa i a l'Associació Manresa de Festa que retirin l'empresa ICL-Iberpotash dels patrocinadors de la Festa Major de Manresa, i que hi tallin tots els vincles d'ara en endavant.

En un comunicat, el col·lectiu critica que l'empesa matriu d'Iberpotash, Israel Chemicals Ltd (ICL), és una multinacional israeliana de capital públic i privat, que destina recursos a diferents projectes socials de l'exèrcit israelià, un dels quals batejat com Apadrina un soldat, adreçat a diferents unitats militars que operen al voltant de la franja de Gaza, territori palestí que aquests últims mesos ha sofert un atac militar que ha causat prop de 2.000 morts entre la seva població. Per aquesta raó, consideren "inacceptable que una empresa d'aquestes característiques sigui patrocinadora d'una festa major.

Boicot, Desinversions i Sancions contra l'Estat d'Israel al Bages s'acaba de constituir recentment. Té una vintena de membres i, a banda del requeriment a l'Ajuntament, tenen intenció de fer altres accions reivindicatives.