Males olors, brutícia i incomoditats. Són alguns dels inconvenients que denuncien veïns del carrer de la Comtessa Ermessenda de Manresa i que, denuncien, tenen un origen ben definit: el solar abandonat que hi ha entre aquesta via i el carrer de Bernat Oller, al qual transcorre paral·lel.

Des de ja fa un quant temps, denuncien, aquest espai s'ha convertit en un niu de brutícia de tota mena, des de runa d'obres properes fins a para-xocs de vehicles i, diuen, fins i tot lavabos. Unes restes de brutícia, obra de comportaments incívics, que es veuen agreujades per les canyes i males herbes que creixen en diversos punts del solar i que, tot i ser retirades puntualment pels serveis de neteja municipal, tornen a aparèixer una i altra vegada.

L'espai, separat del carrer per una petita tanca metàl·lica d'un metre d'alçada, es trobava abans separats dels edificis veïns per mitjà d'un mur de pedra. Aquest mur, però, es troba actualment mig enderrocat, de manera que els habitatges es troben separats tan sols per reixes de filferro.

Un altre dels efectes de la vegetació descontrolada, expliquen, viu la seva època més problemàtica precisament ara, amb l'arribada del bon temps. Entre la flora d'aquest punt de la ciutat hi ha diverses figueres i un magraner que dóna unes magranes no aptes per al consum. En aquest cas, el problema rau en el fet que després que tots dos arbres hagin donat els seus fruits, ningú els recull, de manera que aquests acaben caient de les branques, es podreixen i provoquen males olors i la presència de diversos tipus d'insectes.

A banda de les molèsties per la brutícia i les males olors, veus del veïnat mostren també la seva preocupació pel risc de caigudes que presenta aquest espai, de fàcil accés per qualsevol dels seus racons. Aquesta situació es veu incrementada a l'interior del solar, on diversos esbarzers cobreixen parcialment alguns dels clots que esquitxen aquest punt.

El solar ocupa un espai allargat de diversos metres quadrats que arriba pràcticament fins als blocs de pisos a mig construir del carrer del Pintor Vilanova.