El fet que el passeig de Pere III de Manresa hagi perdut l'exclusiva pel que fa a les terrasses al carrer a la ciutat ha obert la porta als altres barris a reclamar la seva part de pastís. I ho han fet especialitzant-se en estils diferents. Així, mentre el Passeig manté el públic de més edat i la gent de fora de la ciutat, que hi troba un dels espais més emblemàtics de la ciutat, els joves han pres el sector de les Bases. Cas a part és el Barri Antic, on el tret característic és l'estil alternatiu, que actua com a denominador comú. El quart sector de les terrasses el dibuixen els establiments de barri, que tenen en el propi veïnat el seu principal valor.

Aquestes són les conclusions que es desprenen d'una consulta feta per aquest diari entre desenes d'usuaris per tal d'esbrinar com el boom de terrasses sorgides arran de la llei antitabac ha redibuixat l'oferta d'oci a la ciutat i quin perfil de client predomina en cada zona.

Així, el passeig de Pere III apareix com l'opció preferida per un tipus de públic familiar per al qual anar-hi forma part de les particularitats dels mesos d'estiu. Així ho explica Regina Portell, veïna de Manresa, qui justifica la seva preferència destacant que "és el que hem fet tota la vida. Hem d'aprofitar-ho mentre faci calor", diu.