L'entitat d'economia social Solidança ha obert un rober social a Manresa amb un doble objectiu. Per una banda, oferir peces de roba a gent necessitada, que en aquest cas són derivades a la botiga directament per serveis socials de l'Ajuntament de Manresa. I de l'altra, potenciar la comercialització d'articles de segona mà, amb la qual cosa es reaprofita roba que està en bon estat, s'impedeix que vagi directament a l'abocador i es redueix l'impacte negatiu que això suposa per al medi ambient. Forma part del programa Roba Amiga, i a més a més dóna feina a persones en exclusió social.

La botiga a Manresa s'ha posat en marxa recentment a la cantonada entre la muralla del Carme i la plaça Puigmercadal. En aparença és una botiga de roba normal, amb penjadors al mig i arran de parets amb infinitat de peces de roba a les quals s'afegeixen també complements i sabates. En aquest cas, però, té la singularitat que compleix una funció social.

La gerent de Solidança, Isabel Gimeno, assegura que no es tracta pròpiament d'una botiga "social, sinó alternativa". Es tracta d'un tipus de comerç, el de segona mà, que s'ha de normalitzar. Si compres en un botiga de segona mà evites que la roba sigui un residu", apunta.