L'Ajuntament de Manresa va aprovar batejar oficialment el vial entre el pont del Congost i el pont Nou com a carretera de Sant Joan, una designació que tenia popularment des de feia anys i panys. Cal tenir en compte, però, que una de les apostes del nou pla urbanístic de la ciutat és que aquest vial deixi de ser una carretera per fer funcions de passeig i que el trànsit es desviï per sobre del Congost en paral·lel a la via del tren.

La decisió s'ha pres després de fer totes les consultes pertinents. Hi ha informe favorable de la secció de Planejament, que assenyala els límits del vial i diu que per les característiques de l'espai, els seus antecedents, situació i funcionalitat considera adequada la denominació proposada. Consultada la Unitat d'Estadística i Gestió de la Població, aquesta va emetre informe en el qual afirmava que no s'observava cap dificultat en la proposta de denominació, ja que no afecta cap habitatge.

També s'ha consultat l'historiador Francesc Comas, bon coneixedor del nomenclàtor de la ciutat, que considera que "posar el nom de carretera de Sant Joan a aquest vial és la posició més coherent, ja que mantenim un topònim tradicional i un nom que indica una direcció". Un cop aprovada la decisió pel ple municipal, els serveis tècnics són els responsables de col·locar les plaques i retolacions que li pertoquen.

D'altra banda, cal recordar que el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que s'aprovarà abans de finalitzar l'any, inclou entre les propostes destacades que realitza l'eliminació del trànsit al tram de carretera entre el pont del Congost i l'alçada del Pont Nou, que esdevé una prolongació de la zona esportiva i un vial integrat al parc del Cardener.

La previsió és fer realitat l'avinguda de l'Esport -ja prevista en un pla parcial aprovat el 2005-, un nou vial que enllaçarà amb l'eix Transversal i permetrà arribar a una nova estació de la Renfe a la zona del Congost, i a un nou edifici multiusos al polígon del Pont Nou.

A més a més, es crearà un nou vial que lligui el carrer de la Lemmerz amb la nova avinguda. D'aquesta forma, els conductors que sortint de Manresa vulguin arribar a Sant Joan s'haurien de desviar per l'avinguda de l'Esport, paral·lela a la via de la Renfe, fins a enllaçar amb un nou vial que la connectarà amb el carrer de la Lemmerz.

El grup municipal de la CUP va destacar, en el ple en què es va aprovar oficialitzar la denominació de carretera de Sant Joan, el contrasentit que es generava.