Manresa és una de les 300 poblacions catalanes amb constància de la presència del mosquit tigre, però el nivell d'alarma i de molèsties és menor que fa uns quants anys.

De la consulta a deu farmàcies de la ciutat feta per Regió7 se'n desprèn que les picades existeixen però la població ha assolit un grau d'immunitat que fa que cada cop siguin més difícils de diferenciar de les del mosquit normal.

L'Ajuntament ha deixat de fer les campanyes de conscienciació i coneixement del mosquit tigre, però continua retirant els pots d'aigua tancats per dipositar-hi flors al cementiri i controlant els embornals mitjançant Aigües de Manresa, així com atenent les queixes que es presenten sobre possibles focus, i que aquest estiu han estat, fins ara, només dues.

Encara que la majoria de farmàcies apunten que s'ha reduït el nombre de casos i de reaccions greus, hi ha excepcions. Josep Trapé, de la farmàcia Trapé, ubicada al carrer de Sobrerroca, n'és una. Trapé constata que reben "força casos" de picades de mosquit tigre. El farmacèutic afirma també que el mosquit és abundant al barri vell.