Ha guanyat en seguretat i la vegetació ja comença a tapar el gris del metall, però el parc del Pintor Vila Closes encara és lluny de presentar el seu millor aspecte. Malgrat que ja s'han dut a terme les primeres de les mesures que reclamaven els veïns per adequar l'espai, el parc dedicat a l'artista manresà continua estant marcat pel poc ús i la deixadesa d'alguns punts concrets.

Així, a dia d'avui, segons es queixen veïns de la zona, una de les imatges més fàcils de veure és la del parc buit durant bona part del dia. Una dinàmica que sols es capgira cap al vespre, amb la presència de grups d'infants jugant a futbol i utilitzant les estructures com a porteries o enfilant-se als pals travessers, amb els riscos que això comporta. Aquesta situació contrasta, diuen, amb la que es viu a la plaça de Catalunya, sols uns metres més enllà, més concorreguda per públics de diferents franges d'edat.

El parc del Pintor Vila Closes es troba en plena fase de remodelació per tal d'adaptar-lo a les peticions expressades pel veïnat en la consulta popular de l'octubre de l'any 2012. En una primera fase dels treballs, l'Ajuntament de Manresa va procedir a retirar el cobert metàl·lic que hi havia a l'entrada pel cantó de la llar d'infants L'Espurna i es van treballar aspectes de la seguretat del parc com ara les baranes entre els diferents nivells en què està distribuït l'espai. En una segona fase es va canviar el paviment de llambordes de la font que hi ha en un dels extrems per gespa (vegeu columna lateral).