L'Ajuntament de Manresa està escurçant el temps d'espera dels proveïdors per cobrar les factures que presenten, però continua abonant-les majoritàriament fora del termini legalment establert.

Per comprovar-ho només cal consultar el darrer informe trimestral de tresoreria.

Entre l'1 d'abril i el 30 de juny, del total de factures aprovades n'hi ha hagut 105 que es van pagar dins el termini dels 60 dies establerts normativament (el 5,8% del total de factures), cosa que significa també el 5,8% de l'import total de factures del període.

Per la resta, hi ha un total de 1.692 obligacions que s'han pagat posteriorment als terminis indicats dins el trimestre objecte d'informe, la qual cosa significa el 94,2% del total de pagaments realitzats.

Per acabar, l'informe destaca l'import de 4.113.826,70 euros que queden pendents de pagar a tancament del trimestre i que es troben fora del termini legalment establert.

Aquesta mala notícia queda contrastada pel fet que el document recorda que el trimestre passat aquest import era de 7.020.833,40 euros, cosa que significa que es van millorant els terminis de pagament a proveïdors.