L'acumulació de deixalles a causa d'un probable síndrome de Diògenes és una de les possibles causes de la virulència d'un incendi que hi va haver ahir al migdia en una casa del barri Sol i Aire de Manresa. Dos dels tres pisos que estaven habitats van quedar totalment cremats, i el tercer, una planta baixa, fet malbé pel fum i l'aigua. Les tres famílies que hi vivien, set persones en total, han hagut de passar la nit en un hotel.

Les tres famílies que hi vivien van haver de sortir corrents per l'alarma del foc, i només duien el que portaven a sobre. A més a més tres persones d'una d'aquestes famílies van haver de ser rescatades d'un terrat amb la grua dels bombers quan fugien de les flames.

"Estava amb la meva dona fent el dinar i vaig sentir crits de foc, foc al pis del costat. He sortit i hi havia molt fum. He intentat tirar la porta a terra, però no he pogut i llavors els veïns han sortit a la terrassa". Moolay Driss El Balbal, que juntament amb la seva dona vivia al pis del costat d'on suposadament s'hauria originat l'incendi, relatava així com havia anat tot. Vivien al primer pis de l'habitatge i s'han quedat sense res. Tot va quedar cremat i la teulada es va col·lapsar a causa del foc i la calor.