L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha demanat als grups de l'oposició que tinguin sentit de ciutat i que fugin de tics electoralistes per poder tirar endavant el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que passat l'estiu ha de passar una nova prova: la seva aprovació inicial.

L'últim test que va passar va ser al ple municipal del juliol de l'any passat. En aquella ocasió s'havia d'aprovar l'avanç del pla, i va superar l'examen pels pèls. Tan sols els 11 regidors de l'equip de govern de CiU i els 2 de la CUP hi van votar a favor. El PSC ho va fer en contra, mentre que la resta de formacions es van abstenir. Tenint en compte que es tracta de la planificació urbanística de la ciutat per als pròxims anys, el suport que va rebre va ser escàs.

Junyent assegura ara que no té la certesa que el POUM pugui superar l'aprovació inicial que, si tot va bé, passarà pel ple del pròxim mes d'octubre. "Jo crec que l'oposició té la clau de volta", afirma. Segons la seva opinió en l'elaboració del Pla hi ha hagut molta participació i diàleg, i els grups de l'oposició haurien d'adoptar "actituds positives i no electoralistes, sinó de ciutat" perquè no es tracta d'un projecte de l'equip de govern, sinó de Manresa.

"Ja hi haurà temps per fer electoralisme" -les pròximes municipals s'han de celebrar el maig vinent- "i segur que s'hauran fet coses malament, però ara el que convé és que la ciutat, que hi ha esmerçat esforços i energies, pugui tenir l'aprovació inicial".