L'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa de la Fundació Althaia va rebre ahir un paquet especial de cinc tones de pes que va arribar directament des d'Alemanya a 296 graus sota zero de temperatura perquè no es fes malbé. Es tracta d'un aparell per fer ressonàncies magnètiques.

L'hospital manresà no disposava fins ara d'aquest servei i derivava els pacients als quals s'havia de fer la prova diagnòstica a altres centres assistencials com la Clínica de Sant Josep. Amb l'ampliació del centre sanitari i la posada en marxa del nou hospital, disposarà de l'aparell.

Va arribar ahir a primera hora d'Alemanya, de la fàbrica Siemens, amb un camió de transport especial i dins una cambra criogènica amb heli liquat a -296 graus de temperatura. Els aparells de ressonància magnètica nuclear que s'utilitzen en medicina fan servir aquestes tècniques de baixes temperatures per mantenir els imants superconductors que tenen.

L'operació de descàrrega, el trasllat i el muntatge a l'espai que ocuparà a les noves dependències del servei de diagnosi per imatge de Sant Joan de Déu es va allargar sis hores. Tot el procés es va dur a terme amb normalitat, sense cap incidència. Segons fonts d'Althaia, a partir d'ara, un cop al seu lloc, tècnics de la firma Siemens continuaran els treballs d'instal·lació, verificació i també de formació al personal per utilitzar l'aparell.