Força, habilitat i, sobretot, moltes hores de pràctica per depurar la tècnica a favor de la seguretat, i més tenint en compte que alguns membres de la base aguanten pesos de fins a 100 quilos. Aquests són els principals ingredients per aixecar castells i són, també, els eixos sobre els quals giren els assajos de les colles que els fan possibles, com els Tirallon-gues de Manresa.

Els últims dies, l'entitat ha intensificat les pràctiques per preparar la diada de festa major, del dia 31 d'agost, en què actuaran com a amfitrions a la Plana de l'Om. Els acompanyaran els castellers de Berga i els de Mollet. Una cita per a la qual volen mostrar la seva millor cara amb tres castells de gamma set, és a dir, de set pisos: un 3 de 7 amb agulla, un 4 de 7 també amb agulla i un 5 de 7.

De motius per confiar a fer un bon paper, diu Olga Moyá, cap de la colla castellera, no els en falten. Les dues construccions amb agulla que la colla intentarà ja van ser completades fa uns dies, en la trobada castellera de Millars, a la Catalunya Nord. "Les últimes actuacions fetes a fora ens han animat i hem decidit arriscar una mica i portar aquests castells a casa nostra", explica.

Tot i els precedents, Moyá apunta a no abaixar la guàrdia de cara a la que és una de les principals cites de la colla -amb la Mediterrània i la diada de la colla- i que reuneix un nombre més gran de col·laboradors, molts dels quals reforcen la pinya.