El grup Mamá Patxanga ha anunciat mitjançant un comunicat que suspèn el seu concert programat dins els actes de la Festa Major de Manresa. D'aquesta manera la banda s'afegeix a les crides al boicot llançades a les xarxes socials pel moviment BDS Bages, contra el patrocini de l'empresa ICL-Iberpotash, de capital israelià, a la festa en rebuig a les recents accions de l'exèrcit hebreu en territori palestí.

El moviment vol protestar així contra el fet que, diuen, la festa major de la ciutat estigui patrocinada per una de les mateixes empreses que finança les operacions de les forces armades israelianes, com és el cas d'Israel Chemicals Ltd (ICL), empresa matriu d'Iberpotash. A banda del vincle amb la festa major, aquesta empresa també és un dels patrocinadors de l'equip de bàsquet de la ciutat i de la programació al teatre Kursaal, a més de gestionar les explotacions mineres de Súria i Sallent.

El grup de Martorell havia d'actuar dissabte a la nit, juntament amb els manresans Gossos en el concert que aquests oferiran a la plaça de Sant Domènec. Un cop coneguda la renúncia de Mamá Patxanga a participar a la festa major, l'organització ja ha confirmat els bagencs Star 3 com als seus substituts per cloure la vetllada.

Preguntat sobre la suspensió del concert per part de la banda martorellenca, el regidor de Cultura manresà, Joan Calmet, en representació de l'organització, ha mostrat el seu respecte per la decisió dels músics tot i que ha declinat fer cap mena de valoració.