El parc de l'Agulla se sumarà, dissabte, als actes de la festa major amb la celebració de la cursa Dream Runners Manresa, que barreja l'esport amb la solidaritat. Els beneficis obtinguts amb les inscripcions es destinaran íntegrament a projectes benèfics. El 70% es dedicarà a la construcció d'una maternitat a la regió de Woldiya (Etiòpia) i la resta anirà a projectes socials a la ciutat.

La cursa s'inclou dins el cir-cuit anomenat Dream Runners, que els dos últims anys n'ha organitzat d'aquest tipus a diferents localitats catalanes, i ha destinat una part dels beneficis a projectes en terres africanes i l'altra a iniciatives locals. L'activitat, que arrencarà a les 7 de la tarda, constarà d'un circuit pels voltants del parc que es podrà seguir en modalitat de competició de 10 quilòmetres o en format de caminada, de 6,5.

Les inscripcions per participar-hi es poden fer de forma anticipada fins divendres per mitjà de la pàgina web www.dreamrunners.com o a la botiga Ríos Running de Manresa, dedicada al món de l'atletisme. També es podran fer dissabte, al mateix parc, des de pels volts de les 5 de la tarda fins una hora abans de la sortida.

El preu de les inscripcions és de 15 euros per als participants en la modalitat de 10 km; 13 per als participants en la caminada i 5 en el cas de les categories infantils.

Recollint el testimoni

La cursa de Dream Runners se suma als diferents actes solidaris que s'han dut a terme en els últims anys en el sí de la festa major.

Mentre fa dos anys es va celebrar el vermut solidari a la plaça Major, l'any passat es va optar per dedicar els beneficis de les barres de bar del castell de focs a les entitats socials.