Tota una plaça dedicada al món de les baldufes i la possibilitat de jugar a jocs de taula mentre es fa el vermut a les terrasses de la plaça Gispert. Són les principals novetats de la 12a Setmana de Jocs al Carrer que se celebrarà a partir de dimarts vinent i que omplirà de jocs per a totes les edats sis places del centre de Manresa. L'organització és del Centre d'Animació i Esplai (CAE), amb el suport d'entitats i institucions.

La de la Icària és la que es destinarà exclusivament a les baldufes. Les de fusta, les de tota la vida. Es tracta d'una joguina que no ha passat mai de moda però que ha revifat, tot i que els infants no les acaben de treure de casa.

Durant la Setmana de Jocs al Carrer, Mateu Comellas ensenyarà a tothom qui s'hi acosti les mil i una maneres de jugar-hi i tirar-les. "Hi ha afició a les baldufes, però no es veu", afirma Comellas, que insisteix que no hi haurà cap competició, sinó que s'ensenyarà com fer-les anar.

Una altra novetat és que s'oferiran jocs de taula als clients de les terrasses de la plaça Gispert. El responsable del CAE, Nasi Muncunill, explica que a diferència d'altres anys no hi haurà jocs per als infants a la Gispert per la dificultat de combinar aquesta activitat i les terrasses. Però s'ha pensat oferir als usuaris d'aquests terrasses la possibilitat de jugar. És una prova que si té èxit es podria ampliar a altres punts de la ciutat.

La 12a Setmana de Jocs al Carrer començarà dimarts a la tarda a Sant Domènec, i a partir del dia 3 i fins al 6 s'escamparà per la plaça Major, la Plana de l'Om, la plaça de la Música i les esmentades places d'Icària i Gispert.

Les activitats es duran a terme a la tarda, i als vespres hi haurà jocs de taula per a majors de 14 anys a la plaça Major. El col·lectiu Una altra educació és possible organitzarà un seminari sobre el joc el dia 4 pensat per a mestres i professors.