L'Associació Esportiva Can Romu, nascuda a Manresa fa vuit anys com un punt de trobada dels amants de l'escalada, i el Centre Excursionista Montserrat organitzen aquest cap de setmana la segona jornada d'escalada mundial urbana Manresa Bloc a la balma de sota la Seu i dins la Festa Major Alternativa. Enguany seran dues jornades, i no una. Per a la de dissabte han netejat un camí situat per sobre del dels Corrals. N'han tret 24 tones de brutícia i runa.

El tram que han netejat transcorre en una via morta per sobre del camí dels Corrals. Les tasques s'han fet per poder-lo utilitzar per celebrar una de les dues jornades d'escalada. "Hi havia runa, deixalles, vidres... No convidava a anar-hi. Hem sanejat tot l'indret. Hi hem posat grava i estem refent alguns murs", explica Martí Iglesias, president de l'associació Can Romu. Tot, gràcies a la implicació dels socis de l'entitat i a la col·laboració d'algunes empreses, que els han fet preus especials.

A banda de la neteja, a la balma han posat els ancoratges per fer passar les cordes per a la jornada. La intenció és, a la llarga, poder-los-hi deixar però per a això caldrà el vistiplau de l'Ajuntament.