Si hi ha una persona a Manresa que enguany viu la festa major de manera especial és Xavier Jovés. Després de 33 anys com a tècnic de Protecció Civil, aquesta serà la darrera edició de la festa gran de Manresa que realitzarà aquesta feina. El setembre fa 65 anys i a final d'any té previst retirar-se.

Ahir, en la presentació del pla d'emergències per als actes massius del cap de setmana, Olga Sánchez, regidora de Seguretat Ciutadana, va voler "posar en valor que tots aquests plans d'emergències que hi ha i que hi haurà van néixer amb Xavier Jovés". Ell es va referir al seu adéu amb "nostàlgia". Va reconèixer que "serà difícil mirar els toros des de la barrera l'any vinent", però, va dir, "tot arriba". I va recordar que el seu treball no seria possible sense la implicació de la resta de professionals.

Amb Jovés i Sánchez hi havia Montse Serra, tècnica de Socors i Emergències de Creu Roja Manresa. Tots tres van explicar els dispositius per al castell de focs i el correfoc, que mouran 140 persones. La regidora va dir que el pla d'emergències es revisa cada any i que el d'enguany el va aprovar la primera setmana d'agost la comissió municipal d'emergències.