A Manresa, la zona blava no només és notícia perquè continua sent operativa el mes d'agost, sinó també per tenir un dels preus més cars de l'estat. Actualment, des del 2013, el preu de la zona blava a la capital del Bages és d'1,90 euros, una xifra un 171% més alta que el preu que hi havia fa deu anys, el 2004.

L'import mínim per deixar el cotxe a la zona blava és de 5 cèntims, que dóna un marge per aparcar de dos minuts. A partir d'aquí, l'augment és evident. Deixar el vehicle 16 minuts costa 50 cèntims; 30 minuts són 0,95; 45 minuts val 1,40; una hora, 1,90; i una hora i mitja costa 2,85. L'import màxim que es pot pagar és 3,75 euros, que permet deixar el cotxe a l'aparcament controlat durant dues hores. Anul·lar la denúncia costa 6,90 euros.

Des del 2004 fins ara el preu de la zona blava de Manresa ha augmentat el 171%. Llavors, deixar el cotxe en una zona d'aparcament controlat costava 0,70 euros. El 2008 hi va haver un increment destacable i va pujar a 1,40 amb l'argument d'equiparar els preus de la zona blava als aparcaments tradicionals per treure cotxes del carrer i fomentar la rotació de vehicles.

D'aquesta manera, Manresa s'ha anat convertint en una de les ciutats amb la zona blava més cara. Només es superada per grans capitals com Madrid, Barcelona o Sant Sebastià, encara que en totes aquestes ciutats hi ha diferents tarifes en funció de la zona on es deixa el cotxe, algunes de les quals surten més econòmiques que no pas les de Manresa, on el preu és el mateix a tot arreu, i fins i tot durant els dotze mesos de l'any.

A la capital del Bages, hi ha actualment poc més de 700 places de zona blava, que són en mans de l'empresa concessionària Eyssa. El 2012, l'Ajuntament de Manresa va decidir allargar la concessió a Eyssa per pagar el sobrecost de les obres de la plaça de la Reforma, calculats en 6,5 milions d'euros. L'explotació de la zona blava s'havia d'acabar el 2020 i es va allargar fins al maig del 2023. L'altra opció hauria estat pagar en metàl·lic, però l'Ajuntament no tenia diners per fer-hi front.