44 exàmens l'any 2011, 41 el 2012 i 35 el 2013. Aquest any, de moment, a les pistes de Manresa, on es van a examinar els alumnes de les autoescoles del Bages, el Berguedà i una part de l'Anoia, només s'han fet 10 exàmens teòrics i pràctics. El darrer i onzè, només teòric, va ser el dia 1 d'agost passat. Aquest dilluns, tot i ser festa major i festiu, hi ha examen teòric i pràctic.

Francesc Gallego, subdelegat al Bages de la Federació d'Autoescoles de Barcelona, ha volgut denunciar una situació que no és nova. Regió7 se n'ha fet ressò en més d'una ocasió. El problema és la manca d'examinadors, que fa que no es puguin convocar proves amb la regularitat d'abans i que, per aquest motiu, el dia que hi ha exàmens les pistes on es fan se saturin. Gallego diu que a això cal afegir-hi que la prova pràctica és més llarga. La van canviar l'any passat i dura 25 minuts, la qual cosa comporta que es noti encara més la manca d'examinadors. El problema encara podria anar a pitjor quan la gent que ara s'està de treure's el carnet per manca de diners pugui sanejar la seva economia i faci el pas, fa notar Gallego, que dirigeix l'autoescola Logos.

La meitat i menys

Les xifres sobre les convocatòries d'exàmens, que ha aportat ell, són prou explicatives de la greu situació a què s'ha arribat. Comenta que l'agost normalment no hi ha exàmens i que el de teòrica del dia 1 es va fer després d'insistir molt a la DGT. El que no és normal és que el juliol només se n'hagi fet un (el dia 14) i que el maig i el juny se'n fessin dos, quan l'habitual era que n'hi hagués quatre al mes. El febrer només es va fer una prova.