Prop de 350 corredors, entre totes les categories, van participar ahir a la tarda en la primera edició de la cursa i caminada popular Dream Runners Manresa. Aquesta activitat s'inscrivia dins el vessant més solidari de la festa, ja que els beneficis obtinguts amb les inscripcions es destinaran a la construcció d'una maternitat a la localitat etíop de Woldiya i a entitats del tercer sector que treballen a Manresa. En total, els organitzadors estimaven ahir haver recaptat uns 3.000 euros.

Les activitats van començar a primera hora de la tarda al recinte del parc de l'Agulla, amb la celebració de les primeres curses de la tarda, les de les modalitats infantils (vegeu desglossat). La part més multitudinària, però, no va arribar fins a les set de la tarda, amb el tret de sortida a la modalitat de la cursa de 10 km, que va reunir unes 160 persones, segons l'organització. Sota un cel tapat i amb el vent fent acte de presència durant bona part del circuit- una temperatura ideal, segons explicaven alguns participants, ja que així van evitar la calor intensa-, els corredors van recórrer un traçat majoritàriament pla, tot voltant els camins que envolten el pulmó verd de la ciutat.

Cinc minuts més tard de la sortida dels atletes de la prova de 10 quilòmetres, des del mateix punt a la vora del llac en sortien els participants de la modalitat de caminada popular, tot just quan els primers corredors ja havien fet tota la volta al recinte i es dirigien cap a l'exterior del parc.

Els més ràpids

Tot i el component solidari i el to lúdic de la jornada, un dels al·licients de la tarda era saber quins serien els primers corredors a creuar la línia de meta.