La tradicional cercavila de la festa major va viure ahir una de les seves edicions més animades dels últims anys. Tirallongues, trabucaires, gegants, bastoners, esbarts, dansaires i bestiari festiu i de foc van animar els carrers del centre comercial de la ciutat. Ja al seu pas pel carrer de Sant Miquel, després de sortir de la plaça Major, el públic era força nombrós i va anar en augment fins al Passeig, on les terrasses dels diferents establiments de restauració tenien poques cadires buides i fins i tot les cadires de la Rossita tenien més parroquians dels habituals un dissabte a la tarda.

Al llarg de tot el recorregut els diferents grups van fer una exhibició dels seus balls encara que un dels punts de més èxit era al seu pas per Crist Rei. Allà, i també durant part del recorregut, els membres de Xàldiga, que porten el bestiari de foc manresà, van repartir bengales per animar la cercavila.

Al final, ballada de cadascuna de les meitats en una plaça Major molt plena, possiblement gràcies al poder de convocatòria que va tenir la representació dels fets del 1714 a Manresa que va iniciar-se just després de la ballada de totes i cadascuna de les entitats que van participar en la cercavila i que va servir de pròleg per a l'espectacle dels miquelets. A la desfilada i posterior ball no hi va faltar la figura més nova de tota la imatgeria, el lleó, i a la ballada també hi va fer acte de presència l'àliga, que amb el seu ball va protagonitzar un dels moments més majestuosos de la tarda.

Avui es podrà veure de nou la imatgeria manresana a la plaça Major. Primer serà en el seguici de les autoritats, quan les acompanyaran de la plaça Major fins a la Seu, a 2/4 d'11. A les 11 començarà la missa solemne a la Seu, presidida pel bisbe de Vic, Romà Casanova i a 2/4 d'1 del migdia la imatgeria de la ciutat, juntament amb l'àliga de Barcelona, ballarà a la plaça Major. A més més, es farà la ballada popular del ball de la Bolangera i el ball del Rossinyol i també una ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa.

El tall de la Muralla, un encert

De nou, i per tercer any consecutiu, es va tallar el trànsit a la Muralla del Carme. I de nou, va ser un encert per facilitar, al llarg de tota la tarda i nit (el tall va començar a les 4 de la tarda), que els vianants poguessin passar sense problemes des de la zona del carrer Guimerà i del Passeig cap a Sant Domènec i el barri antic de la ciutat. El tall tampoc va portar problemes de trànsit ni a la carretera de Vic ni la de Cardona.

D'altra banda, l'afluència a la fira Estelània, que per segon any consecutiu es va celebrar al tram de la Muralla del Carme comprès entre el Passeig i la carretera de Vic, va tenir una afluència constant de visitants però sense que en cap moment de la tarda es registressin aglomeracions o problemes per circular a peu a la zona. A les diferents parades s'hi podien comprar tota mena de productes relacionats amb la independència de Catalunya.