La creativitat i la força de la imaginació van ser dos dels eixos principals del pregó que la dissenyadora manresana Míriam Ponsa va pronunciar, ahir al migdia, al saló de sessions de l'ajuntament de Manresa. Davant una sala plena de gom a gom, Ponsa va llegir un discurs en el qual va retre un homenatge a les seves arrels manresanes alhora que va defensar un futur per a la capital bagenca que va definir com "una ciutat per a les persones".

Després de descriure's a sí mateixa com "una persona lliure" que aspira a ser "rica en tolerància, empatia i capacitat d'estimar", la dissenyadora va voler retre homenatge als seus avantpassats, iniciadors de la tradició en la indústria tèxtil familiar, de la qual n'és hereva. Entre tots ells, Ponsa va destacar el paper de la seva besàvia, qui l'any 1886 va obrir una fàbrica de vetes per a espardenyes a la ciutat en el mateix local on ella ara té el seu taller de confecció.

Repassada l'empremta familiar, la guanyadora del premi a la millor col·lecció per al 2015 de la passarel·la 080 va desgranar els puntals sobre els quals espera que s'erigeixi la Manresa del futur. Prenent com a base valors com ara la creativitat, la imaginació, la recerca de la bondat o la pèrdua de la por al fracàs -que Ponsa va identificar com alguns dels trets que regeixen el seu dia a dia- va traçar les línies mestres d'una ciutat que espera que inclogui en el seu ADN aspectes com la cura del medi ambient, un compromís amb la mobilitat, la millora dels serveis públics o una convivència garantida i pacífica per a tots els veïns.