De dilluns a divendres vinent, més de 70 experts en educació d'escoles jesuïtes de 27 països de tot el món es trobaran a la Cova de Manresa per analitzar els reptes de l'educació del segle XXI en el marc del Seminari Internacional sobre Pedagogia i Espiritualitat Ignasiana que convoca el Secretariat d'Educació de la Companyia de Jesús.

L'acte inaugural serà dilluns a la Cova, amb la presència de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; i el provincial d'Espanya de la Companyia de Jesús, P. Francisco José Ruiz. A la cloenda, divendres a l'ajuntament, hi seran la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau; l'alcalde; el degà de la Universitat Blanquerna, Josep Gallifa; el delegat dels Jesuïtes de Catalunya P. Llorenç Puig, i el secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, P. Enric Puig.

La finalitat del seminari és promoure una reflexió conjunta al voltant de la missió educativa de la Companyia de Jesús que contribueixi a la renovació pedagògica de les seves escoles. En total, en té 2.000 en 69 països del món.