Manresa s'ha quedat sense un dels quioscos amb més història de la ciutat. Conegut des de sempre com el quiosc Cirera, el petit negoci situat entre l'entrada al teatre Conservatori per la Muralla de Sant Domènec i el restaurant Maïami ha abaixat la persiana després de 74 anys, i no la tornarà a obrir.

Des de l'any 1991 el quiosc era propietat de Sobrerroca. Primer, amb la família Planas Sardans, fundadors de l'imperi Sobrerroca, al capdavant, i a partir del 2012 a les mans de Joan Gratacós, que va passar a administrar Sobrerroca aquell any. Qui el va traspassar als Planas Sardans va ser Joan Cirera, fill de Lluís Cirera, el fundador, que el va obrir a l'emplaçament de la Muralla el 1940.

Com ha passat amb molts altres negocis, el quiosc Cirera, com el veí restaurant Maïami, s'ha vist afectat per la finalització de la pròrroga de la Llei d'Arrendaments Urbans (LAU) del 1964. Significa que els contractes d'arrendament de locals signats abans del 9 de maig del 1985 han d'actualitzar la renda segons els preus del mercat. El termini màxim és el 31 de desembre d'aquest any.

Concessió per al restaurant

Tant el quiosc com el restaurant formen part de l'edifici del teatre Conservatori, que és de propietat municipal. Mentre que en el cas del restaurant el que farà el consistori és convocar un concurs públic per fer-ne la concessió (en la junta de govern de dimarts passat es van aprovar els plecs de clàusules i l'expedient de contrac-tació per a la concessió administrativa d'ús privatiu del bar restaurant Maïami), pel que fa al quiosc no es farà un concurs perquè qui vulgui pugui optar a la concessió. L'explicació donada per l'Ajuntament és que romandrà tancat a l'espera de definir el projecte per a la rehabilitació del teatre Conservatori. No tant la part que acollirà el museu sobre Sant Ignasi, la que queda a la banda de la plaça de Sant Domènec davant de la font, com l'edifici en conjunt, on caldrà fer actuacions que n'assegurin la vida, una vegada es va decidir via consulta ciutadana no tirar-lo a terra. És el que ha explicat el consistori al respecte.