"Manresa, cor de Catalunya" és el lema sobre la ciutat més conegut i de més èxit dintre i fora de la capital del Bages. Va ser creat als anys 60 però fins avui no ha estat mai marca de ciutat amb tots els honors.

Ahir, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va fer públic, en un acte celebrat sota la porxada de l'ajuntament, que la nova marca de ciutat serà el vell "Manresa, cor de Catalunya", recuperant l'històric lema amb què s'ha relacionat la ciutat des de fa mig segle.

Al lema històric l'acompanya una imatge actualitzada -de l'Estudi de Comunicació E2S- d'un cor amb una M a l'interior. La imatge original, de l'impressor Manel Cucurella, tenia l'escut de la ciutat al centre i la senyera a cada punta, amb la Mare de Déu de Montserrat i uns sardanistes de fons.

"Manresa, cor de Catalunya" tot i ser un lema profundament arrelat ho ha estat bàsicament al marge de campanyes oficials. S'ha anat fent un lloc a mesura que l'aprofitaven campanyes comercials, es formava l'Esbart Cor de Catalunya o la cobla Montgrins estrenava una peça amb aquest nom, es creaven empreses com Neteges Cor de Catalunya o, simplement, de respondre a la pregunta sobre el lloc de naixement o residència amb un: de Manresa, el cor de Catalunya, amb un punt d'orgull.