La Sareb, la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració bancària, més coneguda popularment com el banc dolent, ha denunciat l'ocupació del bloc d'habitatges del carrer Sobrerroca número 12 de Manresa, i ha sol·licitat el seu desallotjament immediat. L'edifici de quatre pisos va ser ocupat per la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme del Bages (PAHC) fa dies, tot i que l'acció es va fer pública el 6 de febrer passat.

Segons la PAHC, la Sareb ha denunciat l'acció. A més a més membres de l'organització han estat citats als jutjats de Manresa el pròxim 11 de març per aquest cas.

El bloc d'habitatges del carrer Sobrerroca és el quart bloc de pisos ocupat a Manresa per la PAHC en poc més d'un any i mig.

El juny del 2013 es va ocupar un edifici de pisos al carrer Puigcardener que posteriorment es va anunciar que passarien a ser de lloguer social. L'abril del 2014 l'acció de la PAHC es va traslladar al carrer Girona, en un bloc propietat precisament de la Sareb. A mitjan mes es va anunciar que es cedirà a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya perquè es destini a lloguer social. El tercer bloc es va ocupar l'agost del 2014 al carrer Amadeu Vives, a la nova Parada. Tots aquests pisos acullen gairebé un centenar de persones.