Esquerra Republicana a Manresa va presentar ahir els 8 primers candidats de la seva llista a les eleccions municipals. Es tracta d'un equip heterogeni i obert, on hi ha la majoria "de la societat a la qual volem representar", va assegurar el candidat a l'alcaldia, Pere Culell, que repeteix com a número u. A les últimes eleccions ERC va obtenir 3 regidors.

L'actual regidora de la formació Mireia Estefanell anirà de número 2. Fa quatre anys va ser la 3. Substitueix Joan Vinyes, que deixa la política municipal després de dos mandats. El primer com a membre del govern tripartit a la regidoria de Via Pública i Mobilitat, i els últims anys a l'oposició.

Estefanell (Barcelona, 1969) és dissenyadora gràfica. Té una empresa de comunicació gràfica i producció d'esdeveniments. Ha estat coordinadora de Xàldiga, i membre fundadora de l'Associació Campi qui Jugui.

El tercer lloc l'ocuparà el president d'Esquerra a Manresa, Marc Aloy (Manresa, 1979). Aloy, que anava de 4 a les darreres municipals, és arquitecte i postgraduat en rehabilitació d'edificis. Té despatx propi i és membre d'Òmnium, l'ANC i Xàldiga.