La Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Regió7 organitzen un acte públic d'informació i debat sobre el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), entenent que, després del debat polític que va portar a la seva aprovació inicial en el darrer ple municipal, és hora d'obrir el debat en l'àmbit ciutadà.

Tindrà lloc el proper dimecres 22 d'abril, a 1/4 de 9 del vespre, a l'auditori del Conservatori Municipal de Música de Manresa. Es planteja a l'equip redactor del POUM i al regidor d'Urbanisme, Ramon Bacardit, que responguin les qüestions que els formulin en nom de la societat civil els representants de la Cambra de Comerç i Indústria de Manresa, la Delegació Bages-Berguedà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya; PIMEC Catalunya Central; la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa; UBIC de Manresa; l'Associació de Comerciants del Centre Històric de Manresa; Meandre i la PAHC Bages.

El POUM és un instrument d'ordenació integral del municipi que ha de permetre planificar el desenvolupament del territori i que, per tant, afecta directament el conjunt de la població de Manresa i el seu entorn immediat. És, per tant, una eina cabdal per al futur de la ciutat i de les persones que hi viuen. Una vegada feta l'aprovació inicial, s'obrirà un període d'exposició pública de tres mesos per tal que els ciutadans hi puguin fer les al·legacions que considerin.

Tocarà al proper govern de Manresa superar les següents fases fins que el nou planejament urbanñístic sigui executiu. El pla general actual és del 1997 i el 2009 va esgotar tots els terminis.