On fins fa poc hi havia bardisses, margeneres, canyes, feixes i matolls, ara hi ha un terreny a punt per acollir els horts comunitaris del barri de les Escodines. Els últims dies s'ha desbrossat tota la zona per tirar endavant un projecte que lidera l'Associació de Veïns de les Escodines amb el suport de l'Ajuntament de Manresa.

Els horts són al sector de les Saleses. Es tracta de 5 parcel·les que poden arribar a fer fins a 70 metres quadrats i que treballaran 10 persones a títol individual, una entitat social del barri i dos centres educatius. Seran els encarregats de treballar la terra amb horts per a l'autoconsum, ecològics i urbans.

Per condicionar els terrenys primer es va reparar el mur que envolta el terreny en qüestió, i posteriorment hi van entrar les màquines per desbrossar tot el ter-reny i deixar-lo a punt per al conreu. Es tracta d'un solar propietat de l'Ajuntament que estava en desús, i que ha cedit per un període mínim de tres anys.

Segons l'associació de veïns, es tracta d'un projecte que permet reforçar i impulsar valors com la convivència i la cohesió al barri. També enfortir l'activitat agrícola a espais urbans reduïts i municipals, el que ajuda a promoure alternatives d'organització social i familiar. Considera, igualment, que ajuda a crear espais de trobada que que fomenta valors com el de la solidaritat, el compromís, el respecte i el sentit de pertinença al barri i a la ciutat.

La iniciativa la gestiona la mateixa associació de veïns que, al seu torn, ha ideat un sistema de funcionament mitjançant el qual seran els hortolans els qui prendran les decisions conjuntament.