Regidors de l'Ajuntament i representants d'institucions i organismes signataris del Pacte de Ciutat per la promoció econòmica i la cohesió social a Manresa, així com també entitats que es van adherir posteriorment a la signatura, van fer balanç recentment del seu segon any de vigència.

L'acte es va celebrar al saló de sessions de l'Ajuntament, presidit per l'alcalde, Valentí Junyent. Cada regidor va exposar la feina feta en les seves respectives àrees. En el torn d'intervencions, el representant de CCOO, Lluís Vidal Sixto, ho va aprofitar per ressenyar que seria convenient donar més publicitat al pacte per difondre la seva tasca a la ciutadania.

El Pacte de Ciutat per la promoció econòmica i la cohesió social a Manresa el van subscriure el 26 de març del 2013 l'alcalde Valentí Junyent, en nom de l'Ajuntament de Manresa; els representants municipals de CiU, PSC, ERC i PP; la Cambra de Comerç de Manresa, PIMEC Catalunya Central, la Federació Empresarial de la Catalunya Central, CCOO i UGT. Des d'aleshores, una quarantena d'entitats s'hi han adherit i han subscrit els termes del pacte, que té per objectiu establir línies de col·laboració i actuacions conjuntes, en àmbits diversos, dirigides a reactivar l'activitat econòmica per tal de generar ocupació a Manresa i preservar els nivells bàsics de protecció social a la ciutat.