L'Associació Grup d'Esclerosi Múltiple del Bages (AGRUPem), amb seu a Manresa, ajuda una vintena de persones afectades per aquesta malaltia oferint-los sessions de rehabilitació, logopèdia, fisioteràpia, piscina, ioga i un psicòleg. Per poder mantenir aquests serveis, però, fan falta diners. Amb aquesta finalitat, ha posat en marxa la campanya Ajuda'ns a fer el cim, que comença avui i finalitzarà el proper 21 de juny.

La nova campanya s'articula en dues línies. Per una banda, explica Sebastià Pons, membre de l'associació, "repartirem uns 4.000 fulls informatius a farmàcies, CAP, residències i, també, el dia de Sant Jordi i el Dia Mundial de l'Esclerosi Múltiple, el 28 de maig, a l'Hospital Sant Joan de Déu". Aquest full inclou informació del projecte i de la manera de fer el donatiu: o bé a través d'un número de compte o bé mitjançant la plataforma solidària Mi grano de arena, que és la segona línia d'autofinançament que ha obert AGRUPem, que ja l'ha utilitzat anteriorment.

També amb l'enunciat Ajuda'ns a fer un cim, es tracta d'aconseguir un repte que en aquesta ocasió passa per reunir 20.000 euros per finançar els projectes de l'associació. Iniciat, en aquest cas, el dia 24 de març passat, encara queden 75 dies per participar-hi.

L'enllaç és www.migranodearena.org/es/reto/6201/ajudans-a-fer-un.cim/ S'hi explica que "les coses més senzilles, com ara vestir-se, menjar, anar a buscar els nens a l'escola, comprar o, solament, passejar, es converteixen en llargues travesses on has d'estar bé físicament i moralment". L'esclerosi múltiple afecta el sistema nerviós i fa que no arribin els impulsos nerviosos als músculs. Això provoca que es vagi perdent massa muscular en no exercitar-los.