Meandre es mostra "enutjada" pel fet que, segons denuncia l'entitat, la regidoria d´Urbanisme de l´Ajuntament hagi "menystingut la voluntat consensuada amb la regidoria de Medi Ambient" d'executar el projecte de via verda al Camí Vell de Rajadell aprofitant l´execució de les obres de millora del ferm i senyalització. Aquest projecte va ser un dels guanyadors en el recent procés participatiu de la ciutadania de Manresa tot adjudicant-li un pressupost de 25.000 euros.

El projecte de crear una via verda que convisqués amb el tràfic actual del Camí Vell de Rajadell entre el Congost i la Torre Lluvià havia estat pactat amb Medi Ambient per donar-li viabilitat tècnica. Ara, l'entitat denuncia que tot i que va haver de renunciar al recorregut que proposava inicialment per poder-lo fer viable i després que s'adeqüés a les possibilitats reals, "la regidoria de Urbanisme no l´ha tingut per a res en compte".

"El resultat d´aquesta mofa a la participació ciutadana ha fet que les obres recentment acabades per la Diputació no tinguin absolutament res a veure amb donar al camí el caràcter rural que es proposava. Per Meandre, si el projecte d´arranjament del ferm i el camí per a vianants i bicicletes s´ haguessin consensuat i executat simultàniament, la via verda seria avui una realitat amb la mateixa despesa. Ara es fa tot més complexe, per no dir impossible", critica durament en un comunicat l'entitat.

Per al president de l'entitat, Ignasi Cebrian, s´ha perdut l´oportunitat de solucionar la difícil i perillosa connexió per a vianants i bicicletes des del Congost fins la Torre Lluvià i els itineraris de la riera de Rajadell i Collbaix. Per Cebrian, "crear un ambient rural en un camí asfaltat en negre i pintat amb senyalització horitzontal discontínua, com una vulgar carretera secundaria, es fa difícil, i més si tenim en compte que el pressupost és escàs". "És patent la falta de col·laboració entre Urbanisme i Medi Ambient, exemple del que passa en molts consistoris del nostre país. El medi ambient i el benestar ambiental, son sempre els grans oblidats".

Malgrat tot, els responsables de Meandre anuncien que, properament, l´arquitecta urbanista i la paisatgista assessores i autores del projecte de l´entitat es reuniran amb el cap de paisatge de l´Ajuntament per "intentar solucionar tècnicament la situació creada".