Manresa tindrà a partir d'aquest divendres, 10 d´abril, un nou espai lúdic i de salut per a la gent gran, que està situat al carrer Arquitecte Montagut, al davant del CAP Sagrada Família. Aquest espai és el quart que tindrà la ciutat després dels instal·lats al carrer Sèquia (parc del Museu de la Tècnica), a la Balconada (Passeig Sant Jordi) i Escodines (Parc de Ramon Estrada), i ha anat a càrrec de la Diputació de Barcelona, amb el suport de l´Ajuntament de Manresa.

La instal·lació, ubicada a l'aire lliure, facilita la pràctica d'exercicis suaus, especialment dissenyats per afavorir les condicions físiques de la gent gran, i d'altres col·lectius, i contribuir així a augmentar-ne l'autonomia personal i el benestar.

L'espai lúdic i de salut per a la gent gran forma part del 'Programa de mobiliari urbà' de la Diputació de Barcelona, que té com a objectiu fomentar un espai públic de qual itat. Això suposa equipar places, parcs i carrers de manera que vingui de gust estar-s'hi, trobar-se amb els veïns i fer activitats a l'aire lliure. En definitiva, potenciar un espai públic com a lloc d'interrelació per a tothom, que afavoreixi la convivència i la integració ciutadana.

El nou equipament està dissenyat per fer-hi una gran quantitat d'exercicis (més de 150) i està especialment pensat per a la gent gran, però també és idoni per a altres col·lectius. Està certificat, per exemple, per a ús infantil. També és adequat perquè les dones embarassades hi puguin fer un exercici lleuger que les ajudi a trobar-se bé.

Com que es tracta d'un equipament avalat pel Col·legi de fisioterapeutes i que compleix el codi d'accessibilitat, el poden utilitzar igualment les persones amb mobilitat reduïda, tant les que va n en cadira de rodes, com aquelles que van amb caminador o bastó. A més, el seu disseny està pensat perquè a les persones cegues o amb baixa visió els sigui fàcil de resseguir el circuït a través d'elements diferenciables pel tacte. També és especialment idoni per a l'ús de persones amb discapacitat psíquica.

La Diputació ofereix als ajuntaments la instal·lació d'espais lúdics i de salut per a la gent gran i una sèrie de serveis inclosos en l'oferta. Així, a més de cedir-los aquests equipaments, els facilita el material de difusió i comunicació, i assumeix la formació dels monitors responsables de les sessions de dinamització guiades.