L'empresa Eternam Serveis Funeraris, amb seu a Manresa, ha presentat una instància a l'Ajuntament de Manresa en la qual li demana que "adeqüi a la legalitat vigent" les ordenances municipals de serveis funeraris i del reglament del cementiri perquè "molts dels articles essencials no tenen cobertura legal".

Eternam busca vies d'implantació i també ha fet gestions davant l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages interessant-se per assumir l'obra i la gestió d'un tanatori amb crematori en uns terrenys municipals al costat del cementiri (vegeu diari del 10 de gener).

Segons Aureli Sánchez, director tècnic d'Eternam, és il·legal que l'ordenança manresana estableixi que empreses amb llicència de serveis funeraris concedida per un altre ajuntament no puguin operar a Manresa, o que per obtenir aquesta llicència hagin de disposar d'un tanatori.

Tampoc s'adequaria a la legalitat prohibir l'accés al cementiri als vehicles funeraris que no siguin els de les empreses establertes a Manresa i amb llicència atorgada per l'Ajuntament.

Consultat per aquest diari, el govern municipal ha assegurat que la instància està sent analitzada pels serveis jurídics i serà quan aquesta feina hagi conclòs que podrà posicionar-se.

Eternam denuncia també la "nul·la" informació pública que ofereix l'Ajuntament al ciutadà en relació amb la llista amb noms, adreces i telèfons de les empreses funeràries implantades a Manresa i també de les tarifes amb els preus dels serveis i productes que ofereixen.