El Museu de la Tècnica de Manresa acull des d'aquest dilluns la 23a edició de Fira de l´Estudiant, pel qual es preveu que passin 3.000 estudiants de secundària per informar-se sobre el seu futur educatiu.

La nova edició de la Fira compta amb 20 estands amb les diferents ofertes formatives de centres d´ensenyament del Bages, Berguedà i Solsonès. Els centres que presentaran la seva oferta són: Cicles Formatius del Solsonès, Christabel, El Berguedà, Escola Agrària de Manresa, Escola d´Art de Manresa, Escola Diocesana de Navàs, Escola d´Estètica Anna Flores, Escola Joviat, Escola Montserrat, UPC - Manresa, Fundació Ampans -CEE Jeroni de Moragas, Fundació Universitària del Bages, Institut Castellet, Institut Guillem Catà, Institut Lacetània, Institut Llobregat- Institut Mig-món, Instituts Lluís de Peguera, Pere Fontdevila i Gerbert d´Aurillac, Institut Moianès, Institut Quercus i Universitat Oberta de Catalunya.

El Campus Universitari a Manresa també tindrà el seu espai d´informació en el qual es donarà a conèixer els estudis que s´imparteixen a UManresa-Uvic-UCC (FUB), UPC- Manresa i la UOC.

A més a més el certamen tindrà sis espais d´Orientació Individual -cabines d´atenció individualitzada- i un espai d´Informació General, amb 4 taulells que informaran dels programes per a la Formació i Inserció, de Batxillerat i Estudis universitaris; de Formació Professional: Cicles formatius (inicials, artístics, esportius) i ServeiFP (assessorament i reconeixement de l´experiència laboral), Formació de persones adultes, beques i mobilitat internacional.

En aquesta edició, la Fira tindrà dos espais d´acollida i circuit de visita, un espai d´Informació general, redistribució de les àrees d´atenció al públic i un espai d´orientació individual que compta amb més cabines.

Hi tornarà a haver un àmbit universitari ( Campus Universitari a Manresa + Taulell de Batxillerat i Universitats -Espai d´Informació General-), l´atenció a visites concertades d´un centenar de grups d´alumnes del Bages, Berguedà, Solsonès, Calaf i Castellterçol així com un increment del patrocini i col·laboració extern privat.

En relació a les novetats en l´àmbit educatiu, en aquesta edició es presentaran els nous cicles formatius de Formació professional Inicial, d´Arts plàstiques i disseny i ensenyaments esportius, la formació professional Dual i Estudis de Programes per a la Formació i Inserció.

Junyent dóna el tret de sortida a la fira

El certamen ha obert portes amb la visita institucional encapçalada per l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent; i el director general de Centres Públics de la Generalitat i regidor d´Ensenyament i Universitats de l´Ajuntament de Manresa, Antoni Llobet.

Els ha acompanyat també el director dels Serveis Territorials d´Ensenyament a la Catalunya Central, Josep Ramírez; la vicepresidenta primera del Consell Comarcal del Bages, Adriana Delgado; el president de la Fundació Lacetània, Pere Casals; la consellera comarcal d´Ensenyament del Consell Comarcal del Berguedà, Anna Maria Serra Puigpiquer; i el vicepresident del Consell Comarcal del Solsonès, Josep Maria Casafont.

Des d´avui i fins dijous, la Fira esdevindrà un espai d´informació i d´orientació acadèmica i professional pensat especialment per a l´alumnat de secundària del Bages, Berguedà i Solsonès que han de prendre decisions en relació als seus estudis i al seu futur laboral, així com també per als tutors i les famílies que els han d´ajudar a prendre-les.

Una fira adreçada especialment per l´alumnat de 4t d´ESO

Els continguts de la Fira de l´Estudiant són d´especial interès per l´alumnat de 4t d´ESO, batxillerat, cicles formatius i programes adreçats a alumnes que no superin l´ESO. Així mateix, la visita també és molt adequada per aquell alumnat que vulgui canviar d´estudis i per aquelles persones que vulguin retornar al sistema educatiu des del món laboral.

Durant aquests dies els joves podran trobar a la Fira informació i orientació personalitzada sobre els diversos itineraris formatius al seu abast, així com una mostra específica de l´oferta de Cicles formatius de grau mitjà i superior de les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès i de l´oferta universitària de la ciutat de Manresa.

El Museu de la Tècnica estarà obert els 4 dies de Fira amb el següent horari: de 9 a 14 h. (dilluns,dimarts,dimecres i dijous) i de 15 a 19 h. (dilluns, dimarts i dijous). La Fira de l´Estudiant tindran el seu colofó amb la Jornada de portes obertes del Campus Universitari de Manresa, que se celebrarà el dissabte 18 d´abril, de les 10 a les 14h.