L´assemblea de militants del PSC ha aprovat per unanimitat la proposta de candidatura que acompanyarà al candidat a l´alcaldia de Manresa, Felip González, en la cita electoral de les eleccions locals del proper 24 de maig.

Segons l´ha definit el mateix candidat, es tracta d´una candidatura "plural formada amb persones de reconeguda vàlua professional, implicades en el teixit social de Manresa, i amb un fort compromís personal amb la política local: decidides a implicar-se amb passió en la tasca de fer possible un bon govern per a la ciutat, un govern que escolti la ciutadania i que respongui sempre a les seves inquietuds, un govern que se centri en els problemes reals del dia a dia de la gent, en aquelles accions i actuacions que realment importen per ajudar les persones a superar les greus conseqüències de la crisi econòmica actual que s´han de poder afrontar, amb valentia, i des de les competències d´un ajuntament".

El candidat socialista ha destacat, també, que es tracta d´una candidatura de "gent responsable, diversa, en la que, tot i els matisos que ens diferencien a cadascú, coincidim en la passió pel diàleg que ens enriqueix amb l´opinió del company o de la companya; perquè, en definitiva, tots confluïm en la defensa dels mateixos valors del socialisme catalanista que des de sempre ha representat el PSC".

Una llista que Felip González ha volgut "que sigui cent per cent paritària (amb llocs alternatius dona/home al 50%). Dones i homes disposats a donar-ho tot per contribuir a construir una Manresa millor, que pensi, en primer lloc, en la qualitat de vida de manresans i manresanes, i en prioritzar la defensa dels serveis públics bàsics com a garantia d´igualtat i cohesió social".

"Una candidatura que suma l´experiència de govern d´alguns dels seus membres amb la saba nova de gent més jove que fins ara no s´havia decidit a participar en política; un fet que, com a candidat, no només vull posar en valor sinó que vull agrair especialment perquè segur que, per aquestes persones, no ha estat una decisió senzilla en uns moments com els actuals en què resulta tan necessari comptar amb l´aportació d´idees fresques i de compromisos renovats per revitalitzar la vida pública, també la local".

Així mateix, el candidat socialista, també ha volgut tenir un "agraïment personal molt sincer" per a totes aquelles persones que, "tot i merèixer formar part de la llista per la seva llarga i contrastada trajectòria política, han considerat que era el moment de donar pas a noves persones i noves idees". "Exalcaldes socialistes de Manresa, diputats manresans que van ser, amb el seu exemple, la motivació principal que em va dur -ha dit González- a dedicar-me a l´activitat de servei públic; aquesta vegada encapçalant per primera vegada en la meva trajectòria, una llista electoral a les eleccions municipals de la meva ciutat", ha conclòs el candidat.

La llista del PSC a les properes eleccions municipals està formada per:

1. Felip González. 51 anys. Periodista. Mitja vida laboral periodista a mitjans de comunicació i l´altra mitja en el periodisme institucional. Excap de Gabinet de l´Alcaldia als ajuntaments de Manresa (1999-2007) i Badalona (2009-2011).

2. Mercè Cardona. 50 anys. Actual presidenta del Consell Comarcal del Bages (2013-2015), presidenta del Consell d´Alcaldes del Bages (2004-2011), regidora (1995-2003) i alcaldessa de Monistrol de Calders (2003-2011). Professional de Forn i pastisseria.

3. Joaquim Garcia. 61 anys. Arquitecte i urbanista, treballa al servei d'Urbanisme de la Diputació de Barcelona. Regidor d'Urbanisme a Manresa (1991-2003). Director serveis territorials de Política territorial i Obres Públiques Cat. Central (2007- 2011).

4. Ruth Guerrero. 37 anys. Enginyera Tècnica Industrial i estudiant de Grau en Dret. Consultora en Enginyeria, Urbanisme i Medi Ambient. Regidora de l´Ajuntament de Manresa (2011-2015).

5. Xavier Vera. 32 anys. Mestre d´educació primària. Màster en lideratge UAB. Membre de diferents entitats culturals i col·laborador de la Fira de Santa Llúcia, entre altres.

6. Neus Garcia. 61 anys. Diplomada en Infermeria. Ha exercit 41 anys a la Unitat Coronària, el Centre Hospitalari i a Althaia (Sant Joan de Déu). Membre de la plataforma "Manresa Mobilitza´t per la Marató".

7. Anjo Valentí. 44 anys, Politòleg, president del Club Tennis Manresa, i regidor de Lladurs (2002-03). Membre del Consell de Participació Districte Centre

8. Ainhize Irujo (Independent) 26 anys. Educadora social. Màster en Educació Inclusiva UVIC. Presidenta de l´ONG l´Arc de la Solidaritat.

9. Abraham Beas. 22 anys. Estudiant de Ciències Polítiques i Gestió Pública a la UAB, militant de les Joventuts Socialistes de Catalunya.

10. Luci Campos. 38 anys. Diplomada en Gestió i Administració Pública, màster en Instruments i Mercats Financers. Sindicalista de la UGT al sector de la banca.

11. Martín Garcés. 47 anys. Economista i Màster en Hisenda Autonòmica i Local.

12. Pilar Pardo. 65 anys. Infermera jubilada de l´Institut Català de la Salut.

13. Jordi Santandreu. 37 anys. Politòleg i màster en Comunicació Política i Estratègia Electoral. Ha estat assistent al Parlament Europeu.

14. Alison Bancroft (Independent) 47 anys Filòloga, Màster en Llengües Aplicades i en Formació de Professorat de Secundària per la UdLl. Professora d'anglès.

15. Jaume Serra. 64 anys. President del Centre d´Estudis del Bages.

16. Isabel Sánchez. 84 anys. Jubilada. Fou dirigent veïnal al barri de Sant Pau.

17. Benito Guerra. 73 anys. Sindicalista històric de la UGT.

18. Maria Teresa Nadal. 54 anys Diplomada en Empresarials. Comptable.

19. Ángel Gianfrancesco (Independent). 66 anys. President de l'Associació Cultural Argentina, col·laborador a la Fundació Rosa Oriol i casteller als Tirallongues.

20. Conxita Gamisans. 61 anys. Treballadora del sector serveis.

21. Josep Empez. 70 anys. President del Consell Esportiu del Bages. Regidor de l´Ajuntament de Manresa (1981-1991; 1999-2007).

22. Sònia Díaz. 39 anys. Sociòloga i màster en Lideratge per a la Gestió Política i Social. Regidora de l´Ajuntament de Manresa. (2007-2015)

23. Jose Luís Irujo. 59 anys. Metge i psicòleg clínic. Regidor de l´Ajuntament de Manresa (1999-2015)

24. Xus Pérez. 67 anys. Filòloga. Presidenta de l'Associació Contra el Càncer de Manresa. Regidora de l´Ajuntament de Manresa (2011-2015).

25. Joan Cals. 80 anys. Activista a diverses entitats en l´àmbit de la Gent Gran.

Suplents.

Laura Bastardas. 49 anys. Pedagoga i mestre de primària.

Francesc Caballo. 71 anys. Regidor de l´Ajuntament de Manresa (1999-2003).