La Candidatura d'Unitat Popular de Manresa ha qualificat "d'injustificable" l'acord signat per l'anterior equip de govern del PSC, ERC i ICV que lligava les obres de la Reforma a l'explotació de la zona blava. El posicionament de la CUP arriba després que Regió7 fes públic que, segons dades encara provisionals, l'Ajuntament haurà de pagar 275.000 euros corresponents al 2014 per cobrir la facturació que es va garantir a l'empresa concessionària Eyssa.

Per a la CUP no és acceptable que l'Ajuntament hagi de gastar aquests diners "a subvencionar els beneficis" d'una empresa privada com Eyssa i considera que el deute de l'Ajuntament per pagar les obres de reurbanització de la plaça de la Reforma i l'entorn, i la construcció de l'aparcament subterrani, és "totalment il·legítim, ja que fou contret en contra dels interessos de les manresanes i els manresans".

La CUP afirma que el tripartit, "per pagar unes obres que van durar 5 anys i que no van satisfer ningú, va hipotecar els recursos de la zona blava i del pàrquing de la Reforma. Com a conseqüència, ara no hi ha marge de maniobra ni en la gestió dels aparcaments ni tampoc en la gestió de la mobilitat de la ciutat, sotmesa a la voluntat de l'empresa privada. Per si no n'hi hagués prou, l'Ajuntament ha de garantir, per contracte, el marge de benefici d'Eyssa, que, ompli o no els aparcaments, cobra el mateix".