El mercat de la Font dels Capellans de Manresa va tenir ahir 125 alumnes de 5è de primària de tres escoles de Manresa fent de venedors de productes que no només havien dissenyat i produït ells mateixos, sinó que també s'havien encarregat de la constitució de la cooperativa que els havia fet possibles.

Les cinc parades muntades suposaven la culminació d'un treball que va començar a principi de curs i la resposta dels compradors els va permetre fer un bon calaix, part del qual serà destinat a projectes socials.

Per vendre hi havia cinturons, diademes, pins, xapes, arracades, granotes de paper, llibretes, braçalets, collarets, moneders, capses, llums, sotagots, miralls, imants de nevera, gerros, llapis personalitzats, espelmes guarnides, punts de llibre, clauers i fins i tot pongos.

El regidor d'Ensenyament i Universitats, Antoni Llobet, va ser ahir visitant les parades i aprofitant per fer algunes compres. Va explicar que el programa articula un treball real de creació, organització i gestió d'una cooperativa que comporta la sol·licitud d'un microcrèdit i la venda dels productes elaborats.

El projecte és una iniciativa impulsada conjuntament per la Diputació i l'Ajuntament per difondre els valors, coneixements i habilitats de l'emprenedoria entre l'alumnat de cicle superior de l'educació primària. El programa Cultura emprenedora a l'escola es va iniciar a Manresa el curs 2012-2013 amb la participació de l'escola l'Espill. L'any passat s'hi va afegir l'escola La Salle, i aquest any ha tingut continuïtat aquest curs amb un centre més, l'escola Joviat.