L’Ajuntament de Manresa ha posat en marxa u na campanya informativa del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Manresa coincidint amb l’obertura del període d’al·legacions, després que el Ple del 19 de març passat acordés l’aprovació inicial del pla. La campanya contempla la posada en marxa d’un servei d’atenció personalitzada a l’Oficina del POUM del carrer Amigant i diversos actes públics oberts a la ciutadania.

La publicació d’aquest acord del Ple als diaris oficials, la passada setmana, ha obert un període d’exposició pública de tres mesos -fins al 7 de juliol- durant el qual es podran presentar les al·legacions a l’aprovació inicial del POUM que es considerin pertinents.

Els ciutadans interessats en fer consultes o rebre informació detallada d'aquest pla urbanístic de la ciutat, seran atesos a l'Of icina del POUM (C/ Amigant, 5) -sempre que hagin sol·licitat una cita prèvia- els dimarts d'11 a 14 h i de16 a 19 h, i els dijous i divendres d'11 a 14h.

La cita prèvia es pot demanar presencialment anant a la mateixa Oficina del POUM o a l'Oficina d’Activitat Econòmica (Pl, Major, 1) i també trucant al telèfon 93 878 23 54 (de9 a15 h) o per Internet a la web municipal o la del POUM.

La presentació de les al·legacions també es podrà fer presencialment igualment a l’OAE i a l’Oficina del POUM, o per Internet a través de la web municipal.

Sessions informatives i exposicions

D’altra banda, per facilitar la informació i el coneixement del nou POUM de Manresa entre la ciutadania està previst fer dues sessions informatives obertes al públic i exposicions a diversos espais de la ciutat que pe rmetran conèixer els principals aspectes del nou pla d'ordenació.

La primera sessió informativa, que es farà en col·laboració amb la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Regió7, tindrà lloc el 22 d'abril a les 20.15 h a l'auditori del Conservatori Municipal de Música de Manresa (C/ Ignasi Balcells, 12-14).

En aquest acte, el regidor d’Urbanisme i Paisatge, Ramon Bacardit, i l’equip redactor del POUM oferiran una presentació de les línies bàsiques del nou pla i respondran a les qüestions que puguin plantejar representats d’entitats i associacions de la ciutat com la Cambra de Comerç i Indústria de Manresa, la Delegació Bages-Berguedà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya; PIMEC Catalunya Central; la Federació d’Associacions de Veïns de Man resa; UBIC de Manresa; l’Associació de Comerciants Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i voltants; Meandre i la PAHC Bages.

La segona, organitzada conjuntament amb la delegació Bages-Berguedà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, es farà el 27 d'abril a les 19.00 h a l'auditori de la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Manresa (Muralla del Carme, 17-23, 2on pis).

Pel que fa a les exposicions, a banda de la que hi haurà a l’Oficina del POUM de forma permanent durant els tres mesos d’exposició pública, es presentarà una adreçada al gran públic a la sala de la Plana de l'Om, que es podrà visitar del 23 d'abril fins a mitjans de maig. Posteriorment, se'n faran dues exposicions més al Casal de les Escodines (de l'11 al 22 de maig) i a l'Ateneu les Bases (del 25 de maig al 5 de juny).

Així mateix, est&a grave; previst que s’estableixin altres canals d’informació, consulta i participació que s’aniran anunciant convenientment per tal d’afavorir la participació ciutadana en aquest procés.