Podem Manresa ja ha posat en marxa diferents accions per intentar presentar-se a les eleccions municipals després que el secretari de l'Ajuntament no els validés les 1.600 signatures que havien recollit. El secretari del consistori els va notificar ahir que faltaven les fotocopies del DNI per demostrar l'autenticitat de les signatures. En un intent in extremis per concórrer a la contesa electoral, la formació tornarà a fer una recollida de signatures. Per altra banda, l'Ajuntament de Manresa ha decidit ajudar Podem Manresa i està revisant a través del cens electoral i el padró municipal que els signants són, certament, ciutadans de la capital bagenca. La junta electoral haurà de valorar si aquesta darrera via és legal. Ho ha confirmat a Regió7 fonts municipals i responsables del Podem Manresa.

Com una galleda d'aigua freda. Així és com van rebre les paraules del secretari de l'Ajuntament de Manresa els responsable de Podem. Ell va argumentar que se cenyia a la legislació i que aquesta indica clarament que s'han de verificar les signatures. Els dirigents de la formació han mantingut avui al matí una reunió amb el secretari i el gerent del consistori per estudiar possibles solucions. La formació ha posat sobre la taula la verificació de les firmes a través del padró municipal i el cens. Fonts de l'Ajuntament asseguren que la voluntat és ajudar Podem a que es presentin a les eleccions. Per aquest motiu des d'avui mateix, personal del consistori ja ha començat a contrastar si les signatures són verídiques. Una feina que s'està fent a contra rellotge. Dilluns és la data límit per presentar les candidatures.

Aquesta nit es decidirà on s'instal·laran les taules per fer la segon recollida de signatures. Els responsables de al formació es mostren confiats en poder tornar a aplegar 1.600 persones que els donin suport.

Podem Manresa volia presentar-se a les eleccions sota el nom de Canviem Manresa. La intenció és fer una agrupació d'electors després que la direcció no aixoplugués la formació manresana per concórrer a les eleccions municipals.