Una cursa fins al 24 de maig amb deu candidats a la línia de sortida. La mateixa quantitat que fa quatre anys. Novetats? Hi ha una dona, Rosa Maria Hernàndez (Millor Manresa) i vuit noms nous. Només dos repeteixen: l'actual alcalde de Manresa, Valentí Junyent, per CiU, i Pere Culell per ERC. No hi són un històric, Xavier Javalo-yes (PP), que ha decidit plegar després de vint anys de regidor; ni un altre regidor, Adam Majó, que ho ha fet perquè és el que marca el funcionament de la CUP.

Regió7 els va reunir ahir a la tarda, inclòs Dídac Escolà, de Canviem Manresa (Podem), tot i que, a hores d'ara, la seva candidatura penja d'un fil per un problema tècnic a l'hora d'avalar les 1.600 signatures aconseguides.

La delicada situació de Canviem Manresa, de fet, va capitalitzar les converses abans de posar-se davant la càmera. Cap candidat no va fer objeccions al fet que Escolà hi sortís, malgrat la incertesa de si podrà concórrer a les eleccions (vegeu la pàgina 4).

Domingo Beltran (PP) va ser el primer d'arribar a la cita a la seu central de Regió7 a Manresa. Ho va fer un quart d'hora abans. El darrer va ser Lluís Cano, d'ICV (en aquesta contesa sense EUiA) un quart d'hora tard, precedit per Junyent, que es va disculpar tot i fer-ho amb cinc minuts escassos de demora. Va ser l'únic que va assistir a la trobada acompanyat pel seu cap de premsa de cara a les eleccions. I Felip González (PSC), l'únic que es va prendre un tallat de la màquina del diari, potser rememorant els vells temps com a periodista de la casa.

Beltran va assegurar que prefereix esperar que no que l'esperin. Ell i Junyent van ser els únics que van optar pel vestit jaqueta amb corbata: rosa i amb ratlles blanques el popular, i grisa amb piquets roses i blancs el convergent. González, Culell, Antonio Espinosa (Ciutadans) i Sebastià Llort (PxC) van triar camisa i jaqueta; Jordi Masdeu (CUP), samarreta amb missatge del Tricentenari (300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència); Escolà, xandall; i Cano, camisa. Hernàndez duia una camisola.