L'empresa municipal Foment de la Rehabilitació Urbana de Manresa (Fòrum) no pot fer front als seus deutes milionaris i la fórmula que ha trobat l'Ajuntament perquè no faci fallida és comprometre's formalment a comprar-li durant 5 anys immobles per valor de 500.000 euros anuals. Total: 2,5 milions d'euros entre el 2015 i el 2019.

La decisió va ser aprovada en el ple de dijous al vespre amb els vots a favor de CiU, PSC i ERC, l'abstenció de PP i PxC i el vot contrari del PP.

De fet, de tota l'oposició només va prendre la paraula el president del grup del PP, Xavier Javaloyes, per fixar públicament la seva posició respecte d'una qüestió a la qual, des del seu punt de vista, no s'havia de fer front en el penúltim ple abans de les eleccions. "Aquesta decisió correspondria a un altre govern", va dir Javaloyes, ja que compromet recursos del pròxim mandat 2015-2019. Javaloyes es va mostrar convençut que han d'existir "altres fórmules per reflotar Fòrum" financerament més presentables.

Per la seva banda, el regidor d'Hisenda, Josep Maria Sala, va explicar que la mesura forma part del pla dissenyat per fer front al deute de l'empresa municipal per tal de garantir el pla de viabilitat i la reestructuració del seu endeutament bancari.