Podem Manresa ha ratificat l'acord amb Pirates de Catalunya a l'assemblea que s'ha celebrat aquesta tarda. D'aquesta manera el partit es presentarà sota el nom Democràcia Municipal, la marca blanca del partit Pirates de Catalunya. La formació liderada per Dídac Escolà finalment podrà concórrer a la contesa electoral i a la capital bagenca s'hi presentaran finalment deu partits polítics.

L'acord serveix en aquests moments per cobrir-se les espatlles. I és que la prioritat del Podem és corroborar a través del cens i el padró que les 1.600 firmes que ja tenen per formalitzar la candidatura són reals. Una tasca que s'està fent a tota màquina, però que encara no se sap si la junta electoral acceptarà.

Els responsables de Podem Manresa aniran a la junta electoral dilluns a la nit amb les totes les firmes aconseguides. Si s'accepten les signatures, la candidatura concorrerà a les eleccions sota el nom de Canviem Manresa. En cas contrari, faran valdre l'acord amb Pirates de Catalunya. Un pacte que s'ha arribat «sense que s'hagi imposat cap condició a canvi», expliquen responsables de Podem Manresa a Regió7. És a dir, que a la llista serà íntegrament de Podem.

De fet, Pirates de Catalunya ja té registrada la marca blanca de Democràcia Municipal per casos com els de Podem Manresa. Són unes sigles per a les persones que es volen presentar com a agrupament d'electors i finalment no poden perquè topen amb obstacles o no arriben el nombre de signatures exigies.

Podem Manresa continua recollint signatures aquest cap de setmana per tal d'ampliar l'aval de Canviem Manresa. El nombre de firmes que s'han d'aconseguir va en relació al nombre d'habitants, i en el cas de Manresa se'n necessiten 1.500.

Dimecres, el secretari de l'Ajuntament no va acceptar les firmes que van presentar perquè no anaven acompanyades d'una còpia del DNI que demostrés que les signatures són reals. Per aquest motiu van acordar amb l'Ajuntament corroborar que les dades dels signants són verídiques a través del cens i el padró.