Manresa és més desigual després de quatre anys de govern de CiU, va assegurar ahir el candidat a l'alcaldia per Iniciativa per Catalunya (ICV), Lluís Cano. Ho va dir durant la presentació de la llista amb la qual concorrerà a les municipals. Per a Iniciativa, el govern municipal de CiU s'ha dedicat a salvar les finances de l'Ajuntament, i no a les persones, que han de ser la prioritat.

Fins ara només es coneixien els cinc primers candidats d'ICV a les municipals: Lluís Cano, Maribel Luzón, Gheorghe Marin, Aina Marcet i Ricard Galvan. Ahir es van presentar la resta (veure desglossat). La majoria de cares són noves, però també hi ha històrics com Josep Maria Mata, Josep Fuentes, l'exregidora a Sant Joan Conxita Tarrés, o els exmembres de governs tripartits de la ciutat Josep Ramon Mora i Xavier Rubio, que és qui tanca la llista.

Els cinc primers es van presentar entre ells i també a la resta de components de la candidatura. Va ser la part més informal i distesa de l'acte, a banda de la música de Manu Chao amb que es rebia als assistents. Es va fer a l'Ateneu de les Bases davant un centenar de persones, entre les quals el cap de llista del PSC, Felip González. També hi va participar la coordinadora de la formació i diputada al Parlament, Dolors Camats.