Silicon Valley és, pel que fa a la innovació tecnològica, un referent mundial indiscutible. És on tenen la seu Apple, Facebook, Twitter, Nokia, Yahoo!... És, també, on viatjaran els guanyadors del concurs adreçat a joves emprenedors Yuzz, que dirigeix i coordina el Centre Internacional Santander Emprenedoria i que patrocina el Banc de Santander.

Entre els 41 centres d'Espanya que participen a Yuzz, que enguany arriba a la 5a edició, hi ha el Yuzz Sant Cugat-UAB. En aquesta seu hi ha tretze equips que han estat seleccionats per desenvolupar-hi el seu pla de negoci. Un d'aquests està integrat per tres bagencs: Adrià Navarro (Sant Fruitós, 21 anys), que fa el darrer curs del grau de l'Enginyeria de Sistemes TIC de l'EPSEM-UPC; Néstor Caballero (Manresa, 20 anys), que estudia a l'institut Lacetània el grau superior en Desenvolupament d'Aplicacions Web; i Telm Grané (Santpedor, 21), que té coneixements financers i experiència en el sector de la borsa.

Els tres amics van veure la convocatòria del concurs Yuzz i van decidir presentar-s'hi. "Com que a la UPC ja estava ple, vam presentar-nos a Sant Cugat". El seu va ser un dels projectes triats de gairebé la trentena que hi van arribar. La seva idea és crear un lloc web d'experiències al qual es pugui accedir via mòbil. "Un buscador per trobar activitats per poder fer, i gent amb qui es poden fer". Una partida de paintball, una sortida amb bicicleta, un vol amb avioneta... D'entrada, es volen centrar en la comarca del Bages i, si funciona, anar ampliant l'abast.

Comenten que la idea els la va donar la seva pròpia experiència quan, a l'hora de buscar alguna activitat per compartir amb altres joves i buscar-ho a Google, es trobaven que acabaven no fent res perquè no hi ha cap eina com la que proposen. "N'hi ha per anar a concerts, a restaurants, però no per a temes més d'aventura", apunten.