Les càrregues de profunditat llançades contra CiU per l'alcaldable d'ICV, Lluís Cano, en l'acte de presentació de la candidatura que encapçala han tingut una contundent resposta per part del portaveu de l'equip de govern de l'Ajuntament de Manresa, Antoni Llobet, que les ha qualificat de vergonyants per "l'amnèsia i els prejudicis que demostren".

Llobet considera totalment inacceptable que una força que va governar entre els anys 2007 i 2011 acusi CiU de pensar en els diners abans que en les persones , obviant que va ser precisament en aquest període quan es va gestar la situació en què es va triplicar l'atur a la ciutat i es va deixar "la hisenda municipal a la vora de la fallida". Segons Llobet ha calgut redreçar els números de l'Ajuntament per garantir els recursos que permeten tornar a fer actuacions en favor dels més desfavorits. Per contra, es va demostrar que a ICV no la va preocupar gestionar "de forma nefasta" els diners dels manresans amb "obres faraòniques i altres que no han redundat en benefici dels ciutadans".

Llobet no entén que mentre es generava i es manifestava una autèntica situació d'emergència social a la ciutat les actuacions d'ICV per donar-hi resposta "fossin nul·les" i que hagués de ser CiU -i amb Iniciativa fora de l'Ajuntament- quan s'articulessin mecanismes com la tarifació social, la intermediació hipotecària o l'exempció de pagament de plusvàlues i IBI. "Per dir-ho clar, en ajuts específics en material i activitats escolars per contribuir que alumnes normalitzin la seva situació escolar CiU ha posat 350.000 euros i quan governava ICV, zero".

Un altre exemple de "mala fe" és, des del punt de vista de CiU, que ICV arribi a criticar una altra força política com la CUP no pel contingut del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal sinó pel fet de pactar-lo amb Convergència. En aquest cas creu que "ICV actua sobre la base de prejudicis de forma evident". Segons Llobet, en l'inici de la campanya electoral queda clar que "hi ha partits que reivindiquen l'antic govern tripartit quan a Manresa li convé seguir el camí de la feina feta per CiU".