El diputat manresà pel PSC Joan Canongia es presenta per a alcalde al municipi lleidatà dels Omellons, una població de la comarca de les Garrigues de 260 habitants i eminentment agrícola. Segons ha confirmat ell mateix a Regió7, la proposta li va fer el partit i ell la va acceptar.

"Com a demòcrata vull que la gent pugui votar en allò que creu, i per la raó que sigui el partit no ha estat capaç de fer una candidatura i m'hi presento perquè qui vulgui votar socialista ho pugui fer", ha declarat. Als Omellons les municipals es fan pel sistema de llistes obertes, de forma que entren a l'Ajuntament les persones més votades. Canongia és l'únic candidat socialista. El PSC ja no es va presentar a les eleccions del 2011. L'actual alcalde és Xavier Gayà, vinculat a Esquerra, grup que té tres regidors més. El PP en té dos i CiU, un.

El diputat manresà insisteix que "prefereixo que els qui vulguin votar socialista ho puguin fer. Estic convençut del que faig i no me n'amago i no em poso vermell". Afegeix que si sortís escollit, assumiria la seva responsabilitat".