L'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM) ha programat per a demà una jornada per apropar les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a les noies de diferents centres educatius de Catalunya.

Es tracta de la segona edició del Dia de les noies en les TIC, que consistirà en un taller de programació d'aplicacions per a telèfons mòbils.

Des del centre de formació d'enginers s'explica que les TIC són un sector fascinant en constant creixement perquè aporten un alt valor afegit en sectors com la salut, l'educació i la medicina (entre molts altres) i, en aquests àmbits, la contribució de les noies és essencial. És per això que amb aquesta diada l'EPSEM vol animar les noies que estan estudiant 4t d'ESO i 1r i 2n de Batxillerat que coneguin de més a prop una opció de futur i que tinguin més arguments per encaminar la seva formació cap a l'àmbit de les TIC.

La primera edició del dia de les noies en les TIC a la UPC de Manresa va ser tot un èxit, i s'espera que en aquesta ocasió la jornada continuï creixent. S'han rebut més d'una seixantena d'inscripcions, però el taller té una capacitat limitada i només pot acollir un màxim 50 assistents, i, s'han hagut de rebutjar algunes sol·licituds. Els instituts que s'han apuntat a les jornades són de Manresa, Berga, Castellar del Vallès i Molins de Rei.