El Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Manresa aprovat inicialment inclou "un vestit a mida" per permetre a l'hipermercat Carrefour ampliar enormement la seva superfície comercial, segons el president local d'ERC, Marc Aloy.

El polític republicà ha qualificat de "fals" que el POUM permeti una ampliació del centre comercial en uns 4.000 m2 i ha assegurat que podria ser de més de 23.000 m2, el que suposaria doblar l'actual, que és de 22.800 m2.

Aloy ha explicat que en l'acte informatiu de dimecres al vespre, organitzat pel Col·legi de Periodistes i Regió7, el director de la revisió del pla, Mauro Mas, "va dir que el POUM permet una ampliació del centre comercial en uns 4.000 m2, una afirmació que és completament falsa ja que amb la modificació dels paràmetres urbanístics la propietat podria fer un nou edifici de gairebé 24.000 m2".

Esquerra també considera que no s'ajusta a la veritat dir que es facilita l'ampliació perquè, de fet, amb la normativa en vigor ja es podria fer sense que la ciutat hi guanyés res, mentre que un acord entre l'Ajuntament i Carrefour permetria pactar contrapartides en benefici dels ciutadans.

La realitat seria que quan es va construir el Pryca es va fer una sola planta quan se'n podrien haver fet dues. Va renunciar a la meitat del sostre edificable que el pla urbanístic li permetia.