El vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia, Josep Alabern, i el regidor de Medi Ambient, Jordi Serracanta, van presentar ahir al mercat de la Mion el Catàleg del Regadiu de Manresa, que agrupa 27 agricultors i productors que formen part de l'anella verda i agrària de la ciutat.

Josep Alabern va assegurar que el catàleg era una demostració del camí de cooperació que s'està impulsant i que és "important perquè a la ciutat tradicionalment hi ha hagut molt poc treball conjunt entre els regants". Va afegir que "mentre a molts municipis hi ha hagut cooperatives, en el cas de Manresa no ha estat així, i ara, amb l'impuls de la taula del regadiu, la situació està canviant".

Alabern va explicar que cada cop s'entén més que "en el món en què ens trobem, si no s'explica el que es fa, no s'existeix", i el catàleg era una bona eina per mostrar qui són, què fan i on se'ls pot trobar. Per aconseguir-ho, l'Era s'ha encarregat de fer el contacte amb els regants i Regió7 en farà la difusió.

Jordi Serracanta va explicar que el protagonista del regadiu, que és el pagès i l'hortolà, disposa a partir d'ara d'un nou vehicle de difusió comercial de la seva feina amb informació clara de com es pot contactar amb ells.